|

Lär dig anlägga en skogsträdgård/matlund

Att anlägga en skogsträdgård, eller matlund som det också kallas, är ett spännande, miljövänligt och kreativt sätt att odla mat med fleråriga ätbara växter som grund. Tillsammans med Studiefrämjandet erbjuder jag två kurser om hur man planerar, anlägger och sköter en skogsträdgård, en digital och en med fysiska träffar i Övik. Kom med och lär dig tillsammans med andra.

Skogsträdgården är ett lättskött ekosystem som, rätt designat, ger många mervärden. Bland annat gynnar den biologiskt mångfald, binder koldioxid och ger god skörd till dig och din familj. I den här studiecirkeln får du lära dig att designa, anlägga och sköta din skogsträdgård så att den blir allt mer givande och lättskött med tiden.

Vi träffas varannan vecka och träffarna innehåller föreläsningar, diskussioner och uppgifter. Om du vill studera mellan träffarna så får du uppgifter att arbeta med och förslag på texter att läsa. Du bjuds även in till en Facebook-grupp för diskussioner mellan träffarna.

Kursen är fördelad på fem tillfällen och bygger på boken Skogsträdgården – odla ätbart överallt. Temana är följande:
Träff 1: Förstå skogsträdgården
Träff 2: Förverkliga drömmen – Planera
Träff 3: Förverkliga drömmen – Etablera
Träff 4: Förverkliga drömmen – Förvalta
Träff 5: Förmera, odla ätbart överallt

Jag har själv anlagt en skogsträdgård och även gått kurs med författarna till boken Skogsträdgården som lärare. Här kan du läsa mer om min bakgrund och erfarenheter.

Välkommen med din anmälan på Studiefrämjandets hemsida.
Digital kurs
Kurs på plats i Övik

Similar Posts

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.