| |

Examinationsuppgift 4

Betyg: MVG

Ett väl utfört, konceptuellt och annorlunda designförslag! Toppen!

Du har medvetet valt att gå på en linje i ditt förslag. Ditt designförslag kommer att överträffa mannen och barnens önskemål om något nytt! Fruns intresse har falnat något, så detta kanske är en bra lösning för nu. Du har tänkt på den äldre trädgården, men samtidigt introducerat något verkligt nytt och spännande som kommer att ge kontrast. Jag är säker på att kunden kommer att bli nöjd med din design!

Här finns något att njuta av under en stor del av säsongen. Skörden blir en stor belöning. Vinteraspekten finns också i grenverk och stamform och spaljerat. Här skapas en härlig plats att njuta av året runt. Bladens form, färg och textur varierar vackert.

Höjdvariationer i trädgården finns verkligen eftersom du jobbat med högre element i form av träd, buskar, humlestörar och spaljerade fruktträd. Och i kombination med ett flor av olika marktäckande växter och perennytor. Allt detta skapar härlig rumslighet!

Rörelse och riktning i trädgården är tydligt utformat och fungerar bra. Din starkt konceptuella lösning styr dock såklart mycket hur och var man kommer att kunna röra sig i trädgården. Ett spännande slingrande gångmönster leder runt i trädgården och spiralen ger rummet en speciell formstark twist!

Formerna i ditt förslag är intressanta och välplanerade. Du har gjort en snygg design.

Tydlig och bra! Och mycket snygg! Det blir nu enkelt för kunden eller anläggaren att arbeta vidare.

Du har gjort många fina växtval och lämnar in en korrekt, lättläst växtlista med både svenska och vetenskapliga namn. Extra plus att du valt och tydligt angett i din lista att det ska vara svagväxande grundstam för de fruktträd du ska spaljera. Du kan det här! Sånt blir man glad av när det är rätt tänkt! Toppenbra!

Konceptuellt, formstarkt, modigt, annorlunda och spännande förslag! Mycket trevligt!

Åsa Adolfsson Ahlander, Lärare Trädgårdsdesign Hortum, Trädgårdsakademin

Similar Posts

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.