Smakfull trädgård - hållbar trädgårdsdesign för mersmak och mångfald
| |

1000 trädgårdar att inspireras av

Trädgårdar i Örnsköldsvik

I söndags gick evenemanget Tusen trädgårdar av stapeln över hela landet och jag passade på att besöka fem trädgårdar i Ö-vikstrakten. Jag träffade trevligt trädgårdsfolk och lät mig inspireras av vackra växter, fina designlösningar, kul detaljer och härliga växthus. Dagen bjöd på strålande sol, glatt humör och coronaanpassade arrangemang.

Perenna grönsaker och att odla på berg

I den första trädgården jag besökte, Holmströms trädgård i Ravesta, hade jag blivit tillfrågad om att hålla ett litet anförande om perenna grönsaker, ett av mina favoritämnen. Det var en nätt skara som kom och lyssnade i det strålande sommarvädret. Tack Carina och Staffan för ett mycket trevligt arrangemang!

Deras trädgård bjöd på mycket ögonfröjd, ett stort välordnat grönsaksland och en del perenna ätbara växter. Vem har sagt att man inte kan odla även om en stor del av tomten består av berg i dagen?

Samarbete över gränserna

Nästa stopp på min lilla trädgårdssejour var två grannar i Gullänget vars trädgårdar går in i varandra och samarbetet inte tycks känna några gränser. Det är så härligt att se hur trädgård enar, förenar och gynnar samarbete. På Anettes gröna rum och Trädgårdsmemoarer kan man se mer av deras respektive trädgårdar.

Blommor, blad, rost och koppar

Hos Ylvas blommor och blad, i Kroksta, inte långt från Anette och Åsa, möttes jag vid infarten av en härligt rostig skottkärra fylld med – just det – blommor och blad. Mer blommor och blad fanns det förstås inne i trädgården tillika mera rost, små och stora roliga detaljer och det gick inte att missa de vackert kopparfärgade stammarna.

Växthus att drömma om

Sista stoppet för dagen var Jeanettes trädgård i Forsån. Och vilket växthus!!! Det kan ju få vem som helst att bli grön av avund (fast jag är inte missunnsam – jag hoppas bara att jag själv kan få något liknande en vacker dag).

Jag ser fram emot nästa års Tusen trädgårdar när jag åter får kika in bakom kulisserna i vackra trädgårdar och träffa andra odlingsintresserade.

Similar Posts

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.