Smakfull rabatt
Artikeln “Anlägg en smakfull rabatt” publicerades i Trädgård Norr nummer 2/2016.
“Att ringblommor, penséer och gurkärtsblommor är ätbara vet många och säg det barn som inte har knaprat på harsyrans gulliga små syrliga klockor. Men visste du att även daglilja, malva, stockros, tulpan, valeriana och många fler blommor är ätbara? Varför ska rabatterna endast ge ögonfröjd när blommorna även kan förgylla tallriken? Följ hela processen från design till sallad och få inspiration till en smakfull rabatt – vackert och gott!”
Uppföljningsartikeln kom i nummer 5/2016:
“I nummer 2, 2016 skrev jag artikeln “Anlägg en smakfull rabatt” om att anlägga en ätbar rabatt. Tanken var att rabatten skulle ge lång vacker blomning i vitt, rosa och blålila och ge läckerheter för gommen under en stor del av säsongen. Så hur gick det då? Här kan ni följa rabattens förändring från vår till höst året efter anläggning.” Nummer 5/2016 går att beställa här.