Rådgivning

Här nedan beskriver jag mina två rådgivningstjänster – Trädgårdsrådgivning och Odlingsrådgivning. Skillnaden mellan Trädgårdsrådgivning och Odlingsrådgivning är att Odlingsrådgivning fokuserar på ettåriga grönsaksväxter och Trädgårdsrådgivning tar hela trädgården i beaktande och även inkluderar designlösningar. Välj den som passar dig bäst.

Trädgårdsrådgivning

Drömmer ni om en ny trädgård men vet inte var ni ska börja?

Trädgårdsrådgivning innebär att jag kommer hem till er. Beroende på tomtstorlek tar mötet två eller tre timmar. Ni håller i papper och penna och skriver ned det ni behöver komma ihåg från rådgivningssessionen. Min ambition är ni ska få svar på alla era frågor om skötsel av trädgården, få lösningar på era problem och få idéer på hur ni kan vidareutveckla trädgården att bli så härlig som ni vill ha den. Vid behov kompletterar jag med uppgifter via e-post i efterhand.

Ju mer förberedda ni är inför besöket desto mer givande kommer det att bli. Finns en karta eller ritning över tomten så kommer den väl till användning. Har ni foton från andras trädgårdar, idéer ni hittat på internet eller egna idéskisser som ni vill diskutera med mig så ta även fram dem till besöket. Använd gärna min frågelista för att förbereda er inför besöket. Den hjälper er att konkretisera vilken sorts trädgård ni vill ha. Jag skickar frågelistan när vi har bokat tid för besöket.

Priser hittar du här.

Välkommen att kontakta mig för att boka tid.

Mina rådgivningskunder tycker…

Tack för igår! Det var intressant, lärorikt och trevligt 🙂
/AL, Hova 2019


“Tack igen för denna dagens inspiration och idéer. Jag är så glad att jag vart vinnare till detta pris, som jag nu fått massor av tips utav till min trädgård.
Mvh vinnaren i ampeltävlingen 2017/ Örebro” (Facebook)


“Stort tack för all inspiration, vi är jättenöjda!”
Y&P, Åkersberga 2015


“Tack själv Mona, jag är glad för ditt besök och du sparkade mig verkligen i baken med dina hjälpsamma idéer.”
/I-L, Rejmyre 2014

Odlingsrådgivning

Utbildad odlingsrådgivare och lång erfarenhet av odling

Jag har gått kurs i ekologisk trädgårdsodling, odlingsrådgivningskurs, odlat i många år till familjen samt odlat grönsaker till försäljning. Jag ger råd om ekologisk odling, odlingsföljd, förkultivering och annat som har med grönsaksodling att göra utifrån era förutsättningar.

Är du nybörjare på grönsaksodling eller blir skörden i grönsakslandet inte som du tänkt dig?

Om man aldrig har odlat kan det kännas som ett oöverstigligt hinder att komma igång. Men misströsta inte. Det finns genvägar, tips och knep för att komma igång utan att ens behöva gräva eller rensa ogräs. Låter det för bra för att vara sant? Det är det faktiskt inte. Jag har flera gånger brutit ny mark utan grävning och utan särskilt mycket ogräsrensning. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Har du provat dig fram en tid men får du inte riktigt till det? Det är inte alltid så lätt att veta vad man gjort galet när skörden blir ynklig. Var det för lite näring? För mycket näring? Sådde jag för tidigt eller för sent? Vattnade jag för mycket eller för lite?

Priser hittar du här.

Välkommen att kontakta mig för att boka tid.

Rulla till toppen
Instagram
RSS
Skicka e-post