Trädgårdsdröm blir drömträdgård genom Smakfull trädgård

Smakfull trädgård - hållbar trädgårdsdesign för mersmak och mångfald

Dimman lättar en tidig sommarmorgon och du går ut i trädgården med barnahand i din. Tillsammans plockar ni hallon och smultron till frukosten.

Dagen spenderar ni i något av trädgårdens sköna gröna rum. Blir det en lässtund i hängmattan eller bus i barnens lekhörna? Eller går ni till trädgårdens vilda vrå och tittar på och förundras över naturens mirakel?

Inför lunchen klipper ni lite kryddörter och plockar in några tomater från växthuset. Kanske hämtar ni några ägg i det lilla hönshuset. Omeletten äter ni i skön halvskugga under pergolan som silar solens strålar.

Efter en eftermiddagsutflykt kommer ni hem och skördar fleråriga grönsaker i skogsträdgården och drar upp några morötter till middagswoken. Den njuter hela familjen av på altanen i kvällssolens låga varma ljus.

Till fest med goda vänner bjuder uteköket på matlagningsmöjligheter. Framåt sensommar och höst, när höstlöven börjar skifta i gult, orange och rött, skördar ni frukter, bär, kryddörter, grönsaker och potatis. Ni förädlar och förvarar godsakerna inför mörka vinterdagar.

Trädgården belönar sinnena varje dag året om och även på vintern är trädgården en fin plats både att titta på inifrån huset och att vistas i. Ni går upp de snirkliga gångarna i snön, gör snöänglar och leker kurragömma bland trädgårdens vinterstrukturer.

När vårsolen sedan har smält bort snön igen och värmt upp jorden följer barnen med ut med var sin fröpåse i handen. Ni sår tillsammans i de upphöjda odlingsbäddarna. Barnen lär sig var maten kommer ifrån och ni får skörda goda nyttigheter från tidig vår till sen höst. Kanske blir det till och med lite vinterskörd.

Ni njuter av att veta att trädgården ger er mat, sköna platser att vistas på och ni vilar i vetskapen att allt detta är i samklang med naturen och bidrar till att minska klimatförändringarna.

Smakfull trädgård - hållbar trädgårdsutveckling för mersmak och mångfald design mentorskap kurser

Trädgårdsutveckling med Smakfull trädgård!

Att utveckla en trädgård till en härligt drömlik plats där hela familjen kan umgås och trivas tar tid, kunskap och resurser. Att välja formspråk, funktioners placering och miljö- och klimatvänliga material och metoder är inte lätt utan specialkunskaper.

Det är här Smakfull trädgård kommer in.

Med hjälp av material och metoder som visar stor omsorg om miljö och klimat hjälper jag er att utveckla er trädgård till att bli lättskött, passa behov och önskemål, binda koldioxid, producera ekologisk mat och gynna den biologiska mångfalden.

Det är det jag är specialist på!

Smakfull trädgård - hållbar trädgårdsutveckling för mersmak och mångfald design mentorskap kurser

Välkommen att boka tid för ett möte för att utforska vilken tjänst som passar er. Ett första möte är gratis och ni förbinder er inte att köpa någon tjänst.

Oavsett hur ni vill utveckla er trädgård så har jag en tjänst som passar er – allt från kurser och föreläsningar till design med minsta planta inplanerad. Ni väljer nivå:

Att anlita en professionell trädgårdsdesigner är att investera i sig själv, i sin familjs välmående och i framtiden. Det ökar dessutom fastighetens värde.

Välkommen till en godare framtid i er trädgård!

Smakfull trädgård - hållbar trädgårdsutveckling för mersmak och mångfald design mentorskap kurser

Anlita mig…

…för hållbar trädgårdsutveckling för en lättskött ätbar trädgård. Jag är verksam i området längs Höga Kusten med omnejd, från Umeå i norr via Örnsköldsvik, Kramfors och Härnösand till Sundsvall i söder och Sollefteå i väster, det vill säga Västernorrland och södra Västerbotten. Kontakta mig gärna om du undrar om jag kan ta uppdrag i ditt område.

Läs gärna mer om mina designtjänster och följ mig gärna på Facebook och Instagram.

Rulla till toppen
Instagram
RSS
Skicka e-post