Om Mona M Hallin

Trädgårdsdesign, trädgårdsdesigner, trädgårdsarkitekt, Gårdsjö, Hova, Gullspång, Mariestad, Töreboda, Karlsborg, Skövde, Finnerödja, Laxå, Kumla, Askersund, Örebro, Degerfors, Karlskoga

Mona M Hallin, trädgårdsdesigner

Trädgård blev min passion!

Jag är dietisten som blev kolonist, som blev odlingsnörd, som blev trädgårdsdesigner. Jag vurmar extra mycket för ätbart, ekologiskt, gott och vackert i trädgården. Att trädgården ska vara funktionell och lättskött är två andra viktiga aspekter på trädgård som jag vill lyfta fram.

I botten av mitt bagage har jag en kandidatexamen inom naturvetenskap och 22 års erfarenhet av arbete som dietist. Parallellt med det har jag under många år odlat, först på balkongen och sedan på vår kolonilott. Sommaren 2015 köpte maken och jag en gård i Tivedsskogarna så nu odlar jag i betydligt större skala. Det ger mig mycket värdefulla erfarenheter om växter och ekologi. Här kommer jag också att bygga upp en upplevelseträdgård för stora och små. På vår gård driver vi Ekologiska Fru Gran B&B i Tiveden och här har vi startat ett andelsjordbruk och har en bigård.

Utbildningar och inom trädgård
Skogsträdgårdskurs, Permakultur Stjärnsund, 2017
Trädgårdsdesign Hortum, Trädgårdsakademin, 2016 (Läs gärna mina lärares omdömen om mina examinationsuppgifter)
Trädgårdsdesign Primo, Trädgårdsakademin, 2014
Ritningsläsning och mätteknik, Trädgårdsakademin, 2014
SketchUp digital ritteknik, Trädgårdsakademin, 2014
Permakulturdesign (PDC), Permakultur Sverige 2013
Ekologisk trädgårdsodling, Studieförbundet vuxenskolan, ettårig utbildning på halvfart, 2011
Växtkvalitet, Trädgårdsakademin, 2009
Perenner, Trädgårdsakademin, 2009

Dessutom vidareutbildar jag mig kontinuerligt genom kortare och längre kurser samt läster måååånga trädgårdsböcker och -tidningar.

Yrkeserfarenheter inom trädgård
Trädgårdsdesigner i mitt företag Fru Gran smakfull trädgård, 2014—ff (Läs gärna vad mina kunder tycker eller titta in i mitt galleri)
Skribent för tidskriften Trädgård Norr, 2015—ff
Grönsaksodlare på Andelsjordbruk hos Fru Gran 2017—ff
Maken och jag är också biodlare, 2013—ff

Välkommen att kontakta mig!

Kommentera